Khamis, 7 Oktober 2010

Sedetik Bersama Seabad Terasa Persatuan Sains Politik (PSP) UUM juga tidak ketinggalan untuk membuat Majlis Hari Raya PSP dengan bertemakan " Sedetik Bersama Seabad Terasa". Sebenarnya majils Aidilfitri ini adalah satu projek ujian kepada ahli-ahli baru yang ditemuduga oleh pimpinan PSP sebelum bulan puasa lagi. Temuduga yang dibuat oleh pimpinan PSP adalah dengan menawarkan jawatan exco dan timbalan exco PSP. Tetapi sebelum mereka memperoleh jawatan berkenaan, mereka diberikan projek majlis raya ini sebagai ujian. Sebenarnya projek asal adalah majlis berbuka puasa tetapi disebabkan masalah-masalah yang tidak dapat dielakkan maka terpaksa diganti dengan majlis raya. Kebanyakan ahli-ahli jawatankuasa majlis ini adalah siswa semester pertama.

Majlis Aidilfitri ini turut dihadiri oleh Dekan Pembangunan Keusahawanan dan Pelajar Prof Madya Dr Ahmad Martada, Penasihat Persatuan Sains Politik Puan Siti Zubaidah Ismail dan seorang lagi pensyarah yang saya lupa namanya serta semua exco dan majlis tertinggi PSP hadir. Dr Aziziuddin juga dijemput tetapi sayangnya beliau tidak dapat datang. Pada anggapan saya majlis ini akan berjalan dengan sempurna tetapi rupa-rupanya ada juga masalah teknikal yang berlaku. saya juga kesal dan kecewa dengan masalah-masalah yang terjadi. Namun saya tidak mahu menyebut permasalahan yang berlaku di sini. Biarlah masalah itu menjadi pengajaran kepada ahli-ahli jawatankuasa supaya tidak berulang lagi pada masa akan datang. Walaubagaimanapun, tahniah kepada pengarah projek majlis tersebut iaitu saudara Hafizi Hassan serta semua anak-anak buahnya kerana berjaya menjayakan majlis tersebut. Moga kalian akan terus menjayakan agenda PSP demi kebaikan bersama. Sekali lagi saya meletakkan gambar-gambar ragam suasana majlis raya PSP.


 Antara orang-orang kuat PSP. Baju biru tidak bersongkok adalah pengarah projek Hafizi Hassan


                                Kawan-kawan hadir untuk memeriahkan majlis


                       Antara ajk yang melaksanakan majlis raya PSP                                  Antara para jelitawan Kachi yang datang 


          Ajk promosi  majlis raya PSP membuka kaunter pendaftaran

Timbalan Presiden PSP  Norzaiful bersama Roni. Roni satu-satunya kawan dari kaum India yang hadir majlis ini.


                           Ada juga yang mengambil peluang untuk berkaroke..

                         Para ajk turut tidak melepaskan peluang berkaroke


                                      Wakil dari Intaff Society pun hadir.

  Saya menikmati juadah bersama Dekan Colgis Prof Madya Dr Ahmad Martadha


               Puan Siti Zubaidah (kanan) dengan seorang lagi pensyarah (lupa nama dia)


 Saya mengambil peluang bergambar dengan junior yang baru menjadi ahli PSP

                                 Bergambar kenangan beramai-ramai


Insyaallah akan datang PSP akan melakukan segala terdaya untuk memajukan PSP demi kebaikan individu secara khasnya dan UUM secara umumnya.

Tiada ulasan: